DRAGON

official website


Dyskografia

HORDA GOGA

1989 Pronit/Metal Master

FALLEN ANGEL

1990 Under One Flag MFN

SCREAM OF DEATH

1991 Under One Flag MFN

SACRIFICE

1994 Baron Rec.

TWARZE

1999 Metal Mind Recoerds

BAND

JAREK GRONOWSKI

Guitars / Vocals

ADRIAN "FRED" FRELICH

Vocals

KRYSTIAN "BOMBA" BYTOM

Drums

KRZYSZTOF "FAZI" OSET

Bass

Bio
DRAGON powstał w Katowicach w 1984 (nomen omen...) roku na bazie paru wcześniejszych, projektów hard rockowych (Black Angel, Medium). Jak to zwykle bywa w tego typu przypadkach, po wielu wyborach i selekcjach wykrystalizował się trzon, stanowiący na szereg kolejnych lat podstawowy skład grupy, który tworzyli : Jarek Gronowski - gitara i śpiew, Marek Wojcieski - perkusja i Krzysztof "Ziga" Nowak - bas - najbardziej wytrwali, fanatyczni wyznawcy metalu, maniakalnie próbujący zostać Najlepszym Heavy Metalowym Zespołem Świata. Oznaczało to masę wyrzeczeń; codzienne (w tym także w święta) próby, późne powroty do domu, problemy z włosami w szkołach, w domu ... pdf
MEDIA
CONTACT
Jarosław Gronowski dragon666admin@gmail.com